Wij zijn gek op wijn

We hebben Wijnjuweel opgericht om onze passie voor wijn met u te kunnen delen. Om ervoor te zorgen dat u heel makkelijk wijn ontdekt die u lekker vindt, kiezen onze professionele wijnkenners alleen wijn uit die goed én betaalbaar is. Op die manier ontstaat een hoogwaardige en overzichtelijke selectie van topwijnen. Het genieten kan beginnen!

Bij de Frankfurt International Trophy zijn we uitgekozen als ‟beste online-wijnvakhandel 2022”. Wij zijn heel blij met deze onderscheiding omdat voor de wedstrijdjury van experts en amateurs uitsluitend de kwaliteit van de wijn telt. De wijn wordt blind geproefd.
Wijn kopen met beste prijsgarantie!

Wij beloven u: onze wijn vindt u nergens voordeliger. Mocht dat toch het geval zijn dan krijgt u bij ons dezelfde prijs. Heel eenvoudig en ongecompliceerd! Geef het gewoon aan ons door per e-mail aan info@wijnjuweel.nl of bel ons via +31 (0) 850 270 007 (maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur)

Uitstekende wijn voor een scherpe prijs voor u vinden.

De wijnwereld is ontzettend spannend, maar ook ingewikkeld:

  • Wijn wordt geproduceerd in meer dan 100 landen.
  • Duitsland alleen al heeft ruim 20.000 wijngaarden waar bijna 150 verschillende druivenrassen worden verbouwd.
  • De smaak van een wijn wordt beïnvloed door talloze factoren. Een belangrijke rol spelen de precieze ligging en de grondsoort van de wijngaard, en de klimatologische omstandigheden, zoals het aantal zonuren, de hoeveelheid neerslag en de weerscondities tijdens de druivenoogst. Ook de wijnboer en zijn signatuur zijn van groot belang.
  • De classificatie van wijn verschilt tussen landen en regio’s. Wist u bijvoorbeeld dat Italiaanse wijn met het label "DOCG" (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) kwalitatief beter is dan wijn met een "DOC" label in de naam? 

Hoe vindt u dus de juiste wijn?

Het bestaande aanbod – zowel online als in de winkel – is door de genoemde punten onoverzichtelijk geworden. Primitivo's van 3 euro staan direct naast primitivo's van 25 euro. Sommige rieslings van gerenommeerde wijngaarden kosten maar 3,50 euro, andere rieslings die helemaal geen kwaliteitsaanduiding hebben 80 euro. We hebben lelijk vormgegeven rioja-wijnen van 400 euro zien staan naast prachtige exemplaren met een gouden etiket die maar 2,99 kosten. Deze complexiteit maakt het lastig om de wereld van de wijn te doorgronden – met name voor mensen die graag wijn drinken, maar er niet iedere dag mee bezig (willen) zijn. Dat is jammer, want het enige wat er uiteindelijk toe doet, is: U wilt lekkere wijn drinken!

Precies hierbij helpt Wijnjuweel een handje. We doen er alles aan om u te kunnen laten genieten van uw favoriete wijn!

Onze professionele wijnkenners proeven duizenden wijnen per jaar en bezoeken beurzen, wijnregio’s en wijnboeren (wát een baan … dat vinden zij ook!). Zo ontdekken ze goede én betaalbare wijn die iedere euro meer dan waard is.

De lekkerste wijn voor u vinden: daar doen we het allemaal voor!

Wij beloven u: onze wijn vindt u nergens voordeliger. Mocht dat toch het geval zijn dan krijgt u bij ons dezelfde prijs. Heel eenvoudig en ongecompliceerd! Geef het gewoon aan ons door per e-mail aan info@wijnjuweel,nl of bel ons via +31 (0) 850 270 007 (maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur)

Hoe het allemaal begon

Wijnjuweel is in het leven geroepen door alumni van een gerenommeerde wijnopleiding. Tijdens de voorbereidingen kwamen we in contact met de succesvolle online-wijnmarktplaats VICAMPO. We besloten samen te werken op het gebied van de samenstelling van het assortiment en de logistiek en Wijnjuweel samen verder uit te bouwen. We hebben veel zin in mooie, spannende tijden met een actieve community en hopen de wijnmarkt op een innovatieve manier toegankelijker te maken.