Wij zijn gek op wijnen

We hebben Wijnjuweel opgericht om onze passie voor wijnen met u te kunnen delen. Zodat u heel makkelijk wijnen ontdekt die u lekker vindt, kiezen onze professionele wijnkenners alleen wijnen uit die goed én betaalbaar zijn. Op die manier ontstaat een hoogwaardige en overzichtelijke selectie van top-wijnen. Het genieten kan beginnen!

Uitstekende wijnen met een faire prijs voor u vinden.

De wijnwereld is ontzettend spannend, maar ook ingewikkeld:

  • wijn wordt geproduceerd in meer dan 100 landen.
  • Duitsland alleen al heeft ruim 20.000 wijngaarden waar bijna 150 verschillende druivenrassen worden verbouwd.
  • De smaak van een wijn wordt beïnvloed door talloze factoren. Een belangrijke rol spelen de precieze ligging en de grondsoort van de wijngaard, en de klimatologische omstandigheden, zoals het aantal zonuren, de hoeveelheid neerslag en de weerscondities tijdens de druivenoogst. Ook de wijnboer en zijn signatuur zijn van groot belang.
  • De classificatie van wijnen verschilt tussen landen en regio’s. Wist u bijvoorbeeld dat Italiaanse wijnen met het label "DOCG" (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) kwalitatief beter zijn dan wijnen met een "DOC" label in de naam? 

Hoe vindt u dus de juiste wijn?

Het bestaande aanbod – zowel online als in de winkel – is door de genoemde punten onoverzichtelijk geworden. Primitivos van 3 euro staan direct naast Primitivos van 25 euro. Sommige Rieslings van gerenommeerde wijngaarden kosten maar 3,50 euro, andere Rieslings die helemaal geen kwaliteitsaanduiding hebben 80 euro. We hebben lelijk vormgegeven Rioja-wijnen van 400 euro zien staan naast prachtige exemplaren met een gouden etiket die maar 2,99 kosten. Deze complexiteit maakt het lastig om de wereld van de wijnen te doorgronden – met name voor mensen die graag wijn drinken, maar niet iedere dag ermee bezig (willen) zijn. Dat is jammer, want het enige wat er uiteindelijk toe doet, is: U wilt lekkere wijnen drinken!

Precies hierbij helpt Wijnjuweel een handje. We doen er alles aan om u te kunnen laten genieten van uw favoriete wijn!

Onze professionele wijnkenners proeven duizenden wijnen per jaar en ze bezoeken beurzen, wijnregio’s en wijnboeren (wát een baan … dat vinden zij ook!). Zo ontdekken ze welke wijnen goed én betaalbaar zijn en iedere euro meer dan waard zijn.

De lekkerste wijnen voor u vinden: daar doen we het allemaal voor!

Als u de bestelde wijnen niet lekker vindt, krijgt u uw geld terug. Zonder gedoe, gewoon heel makkelijk. Stuur daarvoor een mail naar info@wijnjuweel.nl of bel +31 (0) 850 270 007 (we zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 t/m 17:00 uur).

Hoe het allemaal begon

Wijnjuweel is in het leven geroepen door alumni van een gerenommeerde wijnopleiding. Tijdens de voorbereidingen kwamen we in contact met de succesvolle online-wijnmarktplaats VICAMPO. We besloten samen te werken op het gebied van de samenstelling van het assortiment en de logistiek en Wijnjuweel samen verder uit te bouwen. We hebben veel zin in mooie, spannende tijden met een actieve community en hopen de wijnmarkt op een innovatieve manier toegankelijker te maken.