Wij zijn gek op wijn.

We hebben Wijnjuweel opgericht om onze passie voor wijn met u te kunnen delen. Om ervoor te zorgen dat u heel makkelijk wijn ontdekt die u lekker vindt, kiezen onze professionele wijnkenners alleen wijn met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Zo krijgt u een hoogwaardige en tegelijk overzichtelijke selectie van topwijnen. Wij wensen u mooie genietmomenten.

Bij de Frankfurt International Trophy is Wijnjuweel uitgekozen als 'beste online-wijnvakhandel 2024'. Een bijzondere onderscheiding omdat voor de wedstrijdjury uitsluitend de kwaliteit van de wijn telt.

Wijn kopen met beste prijsgarantie.
Wij beloven u: onze wijn vindt u nergens voordeliger. Mocht dat toch het geval zijn dan krijgt u bij ons dezelfde prijs. Heel eenvoudig en ongecompliceerd. Geef het gewoon aan ons door per e-mail aan info@wijnjuweel.nl of bel ons via +31 (0) 850 270 007 (maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur)

De wijnwereld is heel spannend, maar ook wat ingewikkeld.

  • In meer dan 100 landen wordt wijn verbouwd.
  • Alleen al in Duitsland zijn er ca. 20.000 wijnhuizen die ongeveer 150 verschillende druivenrassen telen.
  • De smaak van de wijn wordt door talloze factoren beïnvloed: bijv. door de specifieke ligging, de bodem, de klimatologische omstandigheden en het aantal uren zon, de signatuur van de wijnbouwer enzovoorts.
  • Ook zijn er veel verschillende classificatiesystemen voor wijn op nationaal en regionaal niveau.

Hoe kunt u nu de juiste wijn vinden?

Het bestaande aanbod in de handel, in winkels en online, is inmiddels onoverzichtelijk geworden. In het schap staan primitivo's van € 3 direct naast die van € 25. Sommige rieslings met een indrukwekkende wijngaardaanduiding kosten maar € 3,50, andere zonder enig kwaliteitslabel daarentegen € 80. En trouwens, garandeert een hogere prijs echt een betere smaakbeleving? Want uiteindelijk gaat het er toch gewoon om dat u een wijn wilt die u lekker vindt.

En hier komt Wijnjuweel om de hoek kijken: wij vinden wijn voor u met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Onze professionele wijnkenners proeven duizenden wijnen per jaar en bezoeken beurzen, wijnregio’s en wijnboeren (wát een baan … dat vinden zij ook!). Zo ontdekken ze goede én betaalbare wijn die iedere euro meer dan waard is.

Het enige dat voor ons telt, is dat u de wijn lekker vindt.

Als de wijn u niet bevalt, geven wij u uw geld terug. Heel eenvoudig en ongecompliceerd. Neem hiervoor contact met ons op per e-mail: info@wijnjuweel.nl of telefonisch: +31 (0) 850 270 007 (maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur).

Hoe het allemaal begon

Wijnjuweel is in het leven geroepen door alumni van een gerenommeerde wijnopleiding. Tijdens de voorbereidingen kwamen we in contact met de succesvolle online-wijnmarktplaats VICAMPO. We besloten samen te werken op het gebied van de samenstelling van het assortiment en de logistiek en Wijnjuweel samen verder uit te bouwen. We verheugen ons op een spannende tijd met een actieve community en hopen de wijnmarkt op een innovatieve manier toegankelijker te maken.